Over PANDA

Hallo. Wij zijn PANDA.

Stichting PANDA (Poetry And New Dramatic Arts) Collectief bedenkt en ontwikkelt literaire projecten op het snijvlak tussen taalkunst, poëzie en performance theater. Onze uitvalsbasis is Heerlen en we voeren projecten uit in heel Limburg en de Euregio Maas-Rijn.

Wij zijn de professionele organisatie voor literatuur en poëzie in Limburg en de Euregio. Wij vertellen verhalen van Limburgse en Euregionale bodem en doen dit op interdisciplinaire en onorthodoxe wijze. We kijken vanuit verschillende invalshoeken naar literatuur en poëzie in deze regio, en bieden zo op toegankelijke wijze een frisse blik op literatuur en poëzie.

We willen literatuur (en poëzie in het bijzonder) koppelen aan andere disciplines, om zo de bestaande vormen van literatuur op te rekken en deze uit te hoeken. Daarmee maken we literatuur en poëzie toegankelijk en relevant voor nieuw publiek. We stellen ons daarbij steeds opnieuw de vraag op welke manier we de diversiteit van taalkunst en taal in kaart kunnen brengen en zichtbaar kunnen maken.

&

Wij vertellen verhalen van Limburgse en Euregionale bodem en doen dit op interdisciplinaire en onorthodoxe wijze. We kijken vanuit verschillende invalshoeken naar literatuur en poëzie in deze regio, en bieden zo op toegankelijke wijze een frisse blik op literatuur en poëzie.

Het Collectief

Nina Willems

Theatermaker, artistiek en zakelijk leider

Nina Willems studeerde in 2011 af als performer aan de Toneelacademie Maastricht. Sindsdien is ze als theatermaker werkzaam in Limburg en maakte onder andere de voorstelling Doorgrond (over de crisis waarin de Oostelijke Mijnstreek na de mijnsluitingen raakte). Daarnaast werkt ze als docent en programmamaker aan de Toneelacademie Maastricht.

Merlijn Huntjens

Schrijver, artistiek leider, coördinator educatietraject en talent

Merlijn Huntjens is schrijver. Tussen 2013 en 2018 was Merlijn actief als poetry slammer en trad hij veel op in Nederland, België en een enkele keer in Duitsland. In 2016, 2017 en 2018 stond hij zelf in de finale van het NK poetry slam. Tussen 2017 en 2019 was hij stadsdichter van Heerlen. Merlijn is maker bij Wintertuin. Er verschijnen regelmatig gedichten van zijn hand in literaire tijdschriften zoals De Revisor en Tirade en in 2022 kwam zijn chapbook ‘De zee zwaait terug’ uit bij Wintertuin.
www.merlijnhuntjens.nl

Hanna Zwart

Productieleiding en programmamaker
Na een BA Geschiedenis en MA Kunst & Cultuur – en een korte tijd als barman in Maastricht – werkt Hanna sinds 2017 als freelancer in het culturele veld, met name in Parkstad. Ze is vooral gespecialiseerd in productiegerelateerd werk, met een voorliefde voor community arts en de niche. Ze werkt voor PANDA, Cultura Nova en SCHUNCK Museum.

Desta Matla

Contentmaker en social media manager
Desta Matla is copywriter met een kunstachtergrond. Ze studeerde af als mediakunstenaar met een dichtbundel die uit verzamelde en gemanipuleerde data bestond. Nu is ze freelance aan de slag als contentmaker, social media manager en schrijft ze zich soms een weg naar podia. Zo heeft ze al eens op Dichters van de Prinsentuin gestaan en op het Wintertuinfestival.

Eugene van Loo

Ondersteuning en coördinatie talent

O.a. coördinator publieksprogramma SCHUNCK Bibliotheek in Heerlen. Muziek- en bordspellenfanaat. Leest liefs Vlaams. Misantropische optimist.

Eddy Thonon

Educatiespecialist

Eddy Thonon verkent alle kansen voor de stichting met betrekking tot het onderwijs, o.a. door de huidige onderwijsontwikkelingen (PO/VO) in de gaten te houden, subsidiemogelijkheden te onderzoeken en dit netwerk te onderhouden. Ook is hij het directe contact voor de workshopdocenten, houdt hij de planning bij en denkt hij mee over het onderwijsaanbod.
Hij werkt daarnaast als educatiespecialist voortgezet onderwijs bij SCHUNCK vormt hiermee een directe schakel met de educatie afdeling van de culturele instelling, evenals het onderwijsveld in de regio Parkstad.

Crossing borders with literature

Borderlines is hét platform voor poëzie en verhalen in de Euregio Maas-Rijn. Zowel online als offline, in de boekhandel en op het poppodium, op en buiten de school, maar altijd net zo meertalig als de Euregio zelf!

Om de meertalige cultuur van de Euregio een podium te geven, organiseren we bij Borderlines poëzieslams, vertellen we verhalen, portretteren we bewoners in de regio en geven we workshops.

Enne, zullen we maar gewoon beginnen? Stuur ons een berichtje.